Uutta intoa veneilyn piristämiseen!

Hyvin useille veneily on rakas harrastus, mutta mitä pidempään sitä harrastetaan, sitä useammin kalastaminen, horisontin katsominen ja uiminen alkaa kyllästyttämään. Jos halutaan saada hiukan lisää iloa ja elämää veneilyyn, kannattaa kokeilla seuraavia hauskoja harrastuksia!

  • Wake surfing – uusi hauska harrastus!

Tämän lajin suosio on kasvamassa nopeasti ja jopa niin runsaasti, että veneisiin on alettu rakentamaan harrastukseen tarvittavia osia vakiona. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että harrastusta varten tarvitsee ostaa erityinen vene, ainut mitä tarvitaan on surffauslauta, sekä vene jossa on riittävästi tehoja jättämään aallokkoa jälkeensä!

  • Golf kalastus

Tässä harrastuksessa yhdistyy sekä kalastaminen, että golf. Lajin sääntöihin kannattaa perehtyä ajan kanssa, mutta lyhyesti kuvattuna siinä lasketaan pisteitä sen mukaan, kuinka monta kertaa menee saada kala, ja kuinka monta kertaa menee saada golf pallo maaliin. Yhdistetty pistemäärä on se joka ratkaisee! Jos golf ei ole se mikä kiinnostaa, voidaan tietenkin kokeilla vaikka frisbeen heittoa!

  • Kilpaileminen!

Kilpailuita on veneille monenlaisia ja vaikka alla ei olisikaan nopein paatti, voidaan silti pitää hauskaa ja jopa voittaa. Esimerkiksi Pokeri kilpailuissa nopeus ei ole ratkaisevaa, vaan se minkälaisen käden saa. Matkalla on erilaisia etappeja, joista jokaisesta saadaan kortti ja kilpailun jälkeen paras käsi on se, mikä vie potin kotiin! Sen lisäksi että voitto summa on jo ihan kohtuullinen, päästään tutustumaan uusiin ihmisiin ja saamaan erittäin hauskoja kokemuksia!

  • Nosta seikkailun tehoa!

Veneen kanssa voidaan nostaa tehoa monella tapaa ja jos halutaan hiukan adrenaliinia elämään, on vaihtoehtoja runsaasti. Esimerkiksi haikalojen kalastaminen, riippuliito tai vaikka uusien maiden tutkiminen, ovat erittäin hyvä vaihtoehto. Vain mielikuvitus on rajana, kun alla on oikeanlainen vene!

  • Toisenlainen kalastaminen

Vaikka kala ei aina syö, ei se tarkoita, että nälkää pitäisi nähdä. Riippuen siitä minkälaisessa vesistössä ollaan, voidaan kokeilla muita mereneläviä. Esimerkiksi simpukat ja katkaravut voivat olla hyvä vaihtoehto, kun halutaan hiukan erilaista ruokaa. Erilaisten kalojen ja merenelävien koukuttamiseksi tulee tietenkin hankkia oikeanlaiset välineet ja löytää sopivat paikat, mutta tämä on kaikki perehtymisestä kiinni!

  • Aloita projekti!

Vaikka veneen ylläpitäminen voikin olla joskus turhauttavaa puuhaa, saadaan siitä myös iloa irti. Sen lisäksi siitä voi olla paljon hyötyä ja se nostaa yhteishenkeä, mikäli saman päämäärän eteen työskentelevät kaikki veneellä olevat. Projektin kohteena voi olla vaikka sisätilojen remontoiminen, tai jonkin ongelman korjaaminen, jopa lapset voidaan ottaa mukaan ruuvimeisselin kera!

  • Vaihtele veneitä

Jos moottoriveneen ajaminen on tuttua puuhaa, voidaan vaihtelun vuoksi kokeilla purjehtimista vaikka päivän ja toisin päin. Tämä on usein suhteellisen helppo toteuttaa, kunhan löydetään oikeat piirit. Suhteiden tekeminen on tärkeää ja niiden avulla voidaan hyvin päästä päiväksi kokeilemaan miltä uudenlaisen veneen ohjaaminen tuntuu. Palkaksi voidaan tarjota vaikka päivä omalla veneellä, mikä on usein myös toiselle osapuolelle mieluinen kokemus!

  • Yöpyminen veneellä

Yllättävän harvat veneen omistajat viettävät yötä veneellä, vaikka siitä löytyisi jopa hytti. Tämä on kuitenkin sääli, sillä yöpyminen merellä voi olla mahtava kokemus. Eikä siihen tarvita suurta venettä, pelkässä soutuveneessä nukkuminen on varmasti unohtumaton juttu ja tähtitaivas jää mieleen pitkäksi aikaa. Läpi yön kestävään reissuun tulee tietenkin varautua, mutta se on suunnittelu kysymys.

  • Jaa iloa

Jos omistat veneen, kuulut muutamien onnekkaiden joukkoon ja samasta haaveilevia on tuhansia. Kun olet antoisalla päällä, voit ottaa mukaan muutaman veneilemisestä haaveilevan ja toteuttaa näiden unelmat!