Moottoriveneet

Moottoriveneet

On olemassa satoja erityyppisiä veneitä – ja monia muita laivatyyppejä. Kuten maanpäälliset ajoneuvot, näitä on kehitetty satojen vuosien ajan vastaamaan alusten käytön erilaisia ​​vaatimuksia ja vaatimuksia. Jahti voi olla loistava esimerkiksi lähellä rantaa purjehdukseen, mutta sinun on vaikea saada se sisävesiin jokiretkelle.

Lyhyyyden vuoksi olemme koonneet luettelon yleisimmistä moottoriveneistä ja niiden selitykset.

Jon Boat

Jon Boats on yleinen jokivene. Ne ovat tasapohjaisia, jotta he voivat kahlata hyvin matalassa vedessä, ja ne voidaan rakentaa useista materiaaleista – yleensä alumiinista, lasikuitusta tai puusta.

Jos olet perehtynyt punttiin, Jon Boat on periaatteessa saman muotoinen, mutta usein lyhyempi ja leveämpi vakauden takaamiseksi seisomaan – useimmiten kalastukseen. Vaikka Jon Boatsia käytettiin alun perin melojen kanssa, ne on nyt usein varustettu perämoottoreilla nopean ja tehokkaan liikkeen mahdollistamiseksi.

Muta vene

Mudavene on samanlainen muoto kuin Jon-vene, mutta rakennettu voimaa varten. Niitä käytetään ensisijaisesti matalien mutaisten alueiden, kuten Floridan suiden, läpi kulkemiseen. Mudaveneet tarvitsevat vahvistetun peräpeilin (peräperää vahvistavan materiaalipalkin), jotta ne kestävät ajopuun ja matalan maan toistuvia iskuja.

Samoin Mud Boat -moottoreiden on kyettävä tuottamaan nopeasti suuri määrä tehoa, jotta ne voivat ohittaa mutapohjat ja voiman kasvien elämään tiheiden vesien läpi. Ne ovat hyödyllisiä kuljetettaessa suoisella maastolla, mutta rakastavat myös kalastukseen ja ankka metsästykseen näillä vähemmän saavutettavissa olevilla alueilla.

Bowriders

Bowrider-veneet ovat luultavasti yleisin vapaa-ajan tyyppi. Niitä voidaan käyttää joko sisä- tai perämoottoreilla, ja ne tarjoavat paljon kansitilaa seurusteluun. Heitä kutsutaan usein perävaunupurjehtijoiksi, koska heitä hinataan usein perävaunuilla tiettyyn vesistöön.

Bowriderit eivät tarjoa paljon (tai mitään) suojaa, joten niitä käytetään yleisimmin päiväsaikaan lämpiminä kuukausina.

Dinghies

Dinghy on pieni, yleensä puhallettava vene, jota käytetään usein lyhytaikaiseen, lyhyen matkan kuljetukseen. Vaikka ne voivat vaihdella lapsikokoisista leluista käsin suuriin pelastusveneisiin, moottorikäyttöiset veneet ovat suosittuja niiden monipuolisuuden vuoksi. Varsinkin kun ne on varustettu vahvalla perämoottorilla, ne tarjoavat veneen sisällä tarpeeksi tilaa useiden ihmisten istuttamiseen ja antavat samalla voimaa navigoida nopeasti.

Kannen vene

Deck Boats ovat huvialuksia, jotka on rakennettu keskittyen kannen tilaan. Heidän ei tarvitse liikkua erityisen nopeasti, koska 60-luvun VW-retkeilijöiden tapaan heidän ei tarvitse olla missään kiireessä – matka on tärkeä. Ne vaihtelevat suunnittelusta tavallisista kanavamajoitusveneistä huippuluokan luksusveneisiin, jotka eivät ole aivan jahteja, mutta silti erinomaisia ​​juhlien järjestämiseen.

Keskikonsolivene

Keskikonsoliveneissä on ruori veneen keskellä. Ne vaihtelevat kooltaan ja niissä on usein pieni mökki kannen alla nukkumiseen. Keskikonsoliveneet antavat edun vahvasta perämoottorista (siten nopeudesta, vakaudesta ja ohjattavuudesta), samalla kun kapteenille annetaan vapaus kävellä koko veneen ulkopuolella.

Tämä tekee keskikonsoliveneistä erinomaisia ​​merikalastukseen, etsintään ja pelastamiseen, koska henkilö voi olla veneen kaikilla puolilla.

Cuddy-mökkiveneet

Cuddy-mökit ovat Bowriderien ja keskikonsoliveneiden yhdistelmä. Niissä on keskikonsoliveneiden edut, mutta niiden muotoilu pyrkii keskittymään paljon enemmän mukavaan matkustamoon. Sellaisena Cuddy-mökkejä käytetään ensisijaisesti vapaa-ajan purjeveneinä, uimiseen vaikeasti tavoitettavissa olevilla lahdilla sekä monipuolisella aurinkotuolilla.

Peli Kalastusalukset

Nämä ovat eräänlainen urheilukalastusvene, jota rakastavat syvänmeren kalastuksen harrastajat. Ne voivat vaihdella 26 – 100 jalan pituisiksi ja ne on rakennettu kestämään offshore-vesien ankarat ja hankaavat olosuhteet. Samoin ne on usein varustettu vahvoilla perämoottoreilla, jotka auttavat heitä siirtymään suurten offshore-aaltojen yli ja pois.

Runabout-veneet

Nämä ovat ensiluokkaisia ​​pieniä huviveneitä. 1920-luvulta lähtien nämä moottoriveneet suunniteltiin hyödyntämään tuolloin uutta perämoottoria. Se antoi heille selkeän edun nopeudesta, kevyydestä ja ohjattavuudesta saman ikäisiin moottoriveneisiin nähden, ja ne säilyttävät tämän luokan ilman tähän päivään saakka – varsinkin Carlo Rivan 1950- ja 60-luvuilla suunnitellut ja rakentamat mahonkikierrokset.