Miten tehdä veneilystä hauskaa lapsille?

Lasten kanssa veneileminen voi olla erittäin antoisa kokemus ja siitä voi saada unohtumattomia muistoja. Hauska venereissu yhdessä voi olla mainio ajatus, mutta tässä tulee huomioida muutama ylimääräinen asia. Lapsien ruokinta, viihdyttäminen ja huolenpito pitää ottaa suunnittelussa hyvin huomioon, tai muuten reissu voi muuttua lähinnä painajaiseksi!

 • 1. Lelut mukaan

Veneelle on hyvä ottaa hiukan leluja mukaan, jotta perheen pienemmillä kuluu aika nopeammin varsinkin, kun aikuiset haluavat hetken rauhaa. Näin lasten viihdyttämiseen ei mene yhtä paljon aikaa ja energiaa!

 • 2. Uimarengas veneen perään

Jos veneessä riittää tehoja, voidaan ottaa uimarengas, tai vaikka kumivene, joka laitetaan veneen perään. Mikäli lapset ovat tarpeeksi vanhoja lystiin, voi tämä olla yksi hauskimpia venekokemuksia! Perheen pienimmille voidaan myös antaa tärkeä tehtävä, vahtia uimarenkaassa olevia ja heiluttaa lippua heti, kun joku tipahtaa kyydistä!

 • 3. Evästä reilusti!

Lapsilla nälkä yllättää koska tahansa ja tähän on varauduttava. Hauskat välipalat ja herkut tuovat veneilyyn oman vivahteensa, mikä tekee siitä varmasti mieluista lapsille!

 • 4. Elokuvien katselu mastossa

Jos vene on sopivan tyyppinen, voidaan mukaan ottaa elokuvatykki, jolla elokuva heijastetaan esimerkiksi mastoon, tai johonkin veneen seinistä. Tämä on äärettömän hyvä tapa viihdyttää lapsia, varsinkin pidemmillä retkillä!

 • 5. Herkkujen tilaaminen veneelle!

Pizzan tilaaminen on usein lapsille hauskaa puuhaa missä tahansa, mutta veneellä siihen tulee täysin oma vivahde! Lähialueen pizza paikat kannattaa selvittää ja tilata ruoka suoraan laiturille, tai rannikolle, mistä se on helppo saada veneeseen!

 • 6. Liukuen uimaan!

Pienen kumisen liukumäen ottaminen mukaan on pieni vaiva ja siitä on paljon iloa perheen pienimmille! Mikään ei tee uimisesta yhtä hauskaa!

 • 7. Kaverit kanssa!

Jos vain mahdollista ja jos aikuisia on mukana tarpeeksi, voidaan mukaan ottaa ystävä tai kaveri. Tästä voi tulla myös hyvä keino saada kavereille paremmat välit, sillä kukapa ei haluaisi veneelle uudestaan?

 • 8. Onki matkalle

Vaikka tarkoituksena ei olisikaan kalastusreissu, on tämä usein mieleistä tekemistä lapsille. Päivän aloittaminen, tai lopettaminen kalastamiseen, on usein hyvä keino koukuttaa lapset lajin pariin. Jotta saaliit olisivat mahdollisimman meheviä, kannattaa selvittää esimerkiksi kalastajilta, mistä parhaat apajat löytyvät.

 • 9. Märkäpuvut mukaan

Jos vesi on hiukan kylmää, on märkäpuku mainio vaihtoehto lapsille. Tämä auttaa pitämään uimisen hauskana ja kun tullaan takaisin veneelle, ei tarvitse olla aivan yhtä kylmissään! Samalla esimerkiksi kumiset kengät voivat tehdä kivikkoisesta rannikosta paljon hauskemman, sekä turvallisemman uimapaikan!

 • 10. Rannalle piknikille

Pieneen saareen, tai mukavalle rannalle, tähtääminen lounaan ajaksi on sekä rentouttava että jännittävä kokemus. Se antaa tietyn tauon veneilyyn ja mahdollisuuden tutkia aluetta tarkemmin kävellen. Lapsilla on usein erittäin hauskaa kun tutkitaan mitä aarteita saareen on voitu kätkeä tai lähetetään vaikka pullopostia rannikolta!

 • 11. Säännöt

Vaikka tarkoituksena on pitää veneily hauskana, täytyy sen olla myös turvallista. Sääntöjen selittäminen on ehdottoman tärkeää, tai reissu voi mennä pahasti pieleen. Tämä voidaan tehdä leikin, laulun tai muun hauskan tavan kautta, jotta lapsille ei tule tylsää.

 • 12. Opeta lapset ajamaan

Veneen ohjaaminen voi olla jännittävä kokemus ja aikuisen valvonnassa myös turvallista. Kapteenin hattu päässä jokaisella lapsella on hauskaa! Jos tämä on hiukan liian haastava tehtävä, voidaan hankkia vaikka kauko-ohjattava vene, mitä lapsi voi ohjata oikean veneen vieressä!

 • Varaudu pahoinvointiin

Varsinkin lasten kanssa pahoinvointi voi helposti viedä ilon veneilystä. Sopivien lääkkeiden ottaminen mukaan estää ongelman!